Publicaties

PKVW-handboek Nieuwbouw 2015 gereed

11 december 2014 - CCV

 

Het handboek Politiekeurmerk Veilig Wonen Nieuwbouw 2015 is sinds vandaag beschikbaar. Vorige week is al het handboek Bestaande Bouw 2015 opgeleverd. Bijna 700.000 woningen beschikken inmiddels over het PKVW-certificaat Beveiligde Woning. Maar het was tijd voor verandering. Er zijn meer en grotere wijzigingen doorgevoerd dan de jaren daarvoor.

Het CCV heeft in samenwerking met diverse veiligheidspartners gezorgd voor een nieuw concept met nieuwe handboeken. Annemarie Jorritsma, bestuurlijk trekker Woninginbraak, geeft in het voorwoord van het handboek aan dat er zo een Politiekeurmerk Veilig Wonen is ontstaan dat in deze tijd past en waar veel partijen achterstaan.

Gratis

De handboeken zijn voor iedereen gratis te downloaden en professionele veiligheidspartners kunnen één exemplaar van beide handboeken gratis bestellen, zolang de voorraad strekt. U kunt het PKVW handboek Nieuwbouw 2015 en het PKVW handboek Bestaande Bouw 2015 bestellen in de webwinkel van het CCV. 

Wijzigingen en overgangsregeling

De handboeken gaan in op 1 januari 2015 en vervangen daarmee de handboeken van 2011. Bekijk hier het overzicht van wijzigingen van 2015 ten opzichte van 2011. Langlopende projecten die gestart zijn onder de eisen van het handboek 2011, maar nog niet zijn opgeleverd, kunnen nog steeds het keurmerk behalen onder het eisenpakket van het handboek 2011. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden die zijn vastgelegd in een overgangsregeling.

Ondersteuning

Heeft uw gemeente of woningbouwcorporatie ondersteuning nodig bij de implementatie van de nieuwe eisen en aanbevelingen binnen uw nieuwbouw- of renovatieprojecten? Neem dan gerust contact op met het CCV. Ervaren CCV bouwplanadviseurs informeren u graag over de wijzigingen in het keurmerk.

Totstandkoming

Het CCV is eigenaar en beheerder van het PKVW. Elke drie jaar toetst het CCV de eisen en aanbevelingen van het Politiekeurmerk aan de huidige ontwikkelingen zoals nieuwe werkwijzen van de (gelegenheids)inbreker, de zogenaamde modus operandi. De handboeken zijn tot stand gekomen in een intensieve samenwerking met afnemers, leveranciers, verlichtingsbranche, PKVW-adviseurs en stedenbouwkundigen et cetera.

Jorritsma: "Voor een effectieve aanpak moeten gemeenten, woningcorporaties, de beveiligingsbranche, politie én burgers de handen ineen slaan. Ieder vanuit zijn eigen rol en vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid." Lees het volledige artikel: 'De sleutel ligt op lokaal niveau', Annemarie Jorritsma over de aanpak van woninginbraken

Links

 

 

Opmerkingen? Geef uw commentaar.Online BouwbesluitTipsNieuwsbrief

Uw naam :
E-mail :
Werkzaam bij :
Uw functie :


Partners


TwitterOmgevingsWeb