Publicaties

Handreiking tijdelijke bouw beschikbaar

6 juni 2014 - Verenging BWT Nederland

 

Gisteren tijdens het Managementsymposium van de Vereniging BWT Nederland is de Handreiking tijdelijke bouw gepubliceerd. De handreiking werd door Wico Ankersmit overhandigd aan Edward van der Meijden secretaris van de Vereniging van Verplaatsbare Accommodaties en aan Henry de Roo van Roobeek Advies, die mede penvoerder was van deze praktische handreiking. De handreiking een gezamenlijk product van de vereniging van Verplaatsbare Accommodaties en de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland.

De gratis digitaal beschikbare handreiking is zowel bedoeld voor aanvragers van tijdelijke bouwwerken, als ook voor gemeenten die te maken hebben met aanvragen voor tijdelijke bouw.

Gelet op de vele verschillen van tijdelijke bouw met permanente bouw in zowel de technische voorschriften uit het Bouwbesluit, maar ook qua procedures uit de Wabo bleek er bij zowel bij de aanvragers als ook bij de toetsers en toezichthouders grote behoefte aan een overzichtelijk document. Met deze handreiking, die telkens bij wijzigingen van wetgeving zal worden aangepast, is hier een goede invulling aan gegeven.

De handreiking is geschreven door Henry de Roo en Wico Ankersmit. Zij bevelen de handreiking dan ook van harte aan bij iedereen die te maken heeft met tijdelijke bouw.

Download de handreiking hier.

Gerelateerde info:

 

 

Opmerkingen? Geef uw commentaar.Online BouwbesluitTipsNieuwsbrief

Uw naam :
E-mail :
Werkzaam bij :
Uw functie :


Partners


TwitterOmgevingsWeb