Publicaties

Infoblad Brandveiligheid bij een Woonfunctie voor zorg - Bouwbesluit 2012

2 juni 2014 - Rijksoverheid

 

Dit Infoblad beschrijft de achtergronden, doelstellingen en toepassing van de brandveiligheidsvoorschriften voor een woonfunctie voor zorg in het Bouwbesluit 2012. Het infoblad richt zich vooral op de eigenaar of de verhuurder van een woonfunctie voor zorg (zorgwoning/woongebouw) en op degene die zorg aanbiedt of verleent. 1)

Brandveiligheid is meer dan het voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit 2012. Het Infoblad start daarom met een beschouwing over integrale veiligheid. Dan volgt een beknopte toelichting over de keuze van de gebruiksfunctie en worden de brandveiligheidsvoorschriften voor de woonfunctie voor zorg toegelicht.

Vervolgens is er een uitleg van de nieuwbouwvoorschriften in het Bouwbesluit voor de woonfunctie voor zorg aan de hand van een aantal praktijksituaties.

Het Infoblad sluit af met een aantal veelgestelde vragen.

Meer informatie over brandveiligheid en veilig vluchten treft u aan in:
•   Infoblad: ‘Vluchten bij brand
•   Infoblad: ‘Brandveiligheid bij een Gezondheidszorgfunctie

1) Dit infoblad gaat over de ‘woonfunctie voor zorg’. Soms kan er twijfel zijn over de vraag of er sprake is van een gezondheidszorgfunctie in plaats van een woonfunctie voor zorg. De eerste vraag in ‘een aantal veel gestelde vragen’ aan het einde van dit Infoblad besteedt hier aandacht aan.

Download hier het infoblad

 

 

Opmerkingen? Geef uw commentaar.Online BouwbesluitTipsNieuwsbrief

Uw naam :
E-mail :
Werkzaam bij :
Uw functie :


Partners


TwitterOmgevingsWeb