Publicaties

Handleiding zonnepanelen op asbestdaken

22 mei 2013 - AedesNet

 

Woningcorporaties kunnen twee vliegen in één klap slaan door bij de sanering van asbesthoudende daken meteen zonnepanelen te plaatsen. Adviesbureau Atrivé schreef hierover in opdracht van Aedes de brochure Zonnepanelen en asbestdaken: Handleiding bij installatie van zonnepanelen op asbestdaken.

Subsidie
De brochure bevat onder meer een stappenplan om asbestsanering en plaatsing van zonnepanelen uit te voeren, informatie over de verschillende subsidiemogelijkheden en praktijkervaringen van woningcorporaties.

Green Deal
De handleiding is onderdeel van de Green Deal Zonnepanelen voor asbestdaken van woonhuizen, in juni 2012 gesloten tussen Aedes en de overheid (het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu). De overheid biedt een fiscale ondersteuningsregeling voor de combinatieaanpak.

Asbestdaken
Ongeveer 180.000 corporatiewoningen hebben een dak waar asbest in zit . In de meeste gevallen gaat het om hechtgebonden asbest, dat vastzit in het materiaal en geen direct gevaar oplevert voor de gezondheid van de bewoner. Door de sanering van dat soort daken te combineren met het plaatsen van zonnepanelen, kan de corporatie werkzaamheden efficiƫnt combineren en de woning duurzamer maken.

Praktische documentatie

Zonnepanelen en asbestdaken: Handleiding bij installatie van zonnepanelen op asbestdaken

Meer informatie

Door AedesNet

 

 

Opmerkingen? Geef uw commentaar.Online BouwbesluitTipsNieuwsbrief

Uw naam :
E-mail :
Werkzaam bij :
Uw functie :


Partners


TwitterOmgevingsWeb